Výmenníky MIJORI

Sa radia svojím riešením na špičku medzi teplovodnými kozubovými výmenníkmi nielen u nás, ale aj vo svete. Vyznačujú sa vysokou účinnosťou získavania a prenášania tepla vyprodukovaného pri horení dreva v  kozube.

Ich vývoj spojený s postupným vylepšovaním viacerých parametrov bol overený  v praxi v reálnych podmienkach vykurovania počas niekoľkých vykurovacích sezón.

Konštrukčné riešenie týchto výmenníkov  je chránené dvomi patentami na Úrade priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky a ich špičkové parametre boli preverené v Technickom skúšobnom ústave v Piešťanoch.

Úlohou krbových komínových výmenníkov je zachytávať tepelnú energiu vyprodukovanú horením dreva v ohnisku a odovzdávať ju do vody na distribúciu tepla do kúrenárskeho systému a na ohrev TUV.

Výmenník pracuje nepretržite s vysokou účinnosťou po celú dobu horenia, nakoľko tam dochádza k neustálemu odberu tepla, čo je jeho obrovskou konkurenčnou výhodou oproti akumulačným prstencom, alebo akumulačným ťahom.Tieto sú taktiež používané na zníženie komínových strát, avšak majú len obmedzenú účinnosť nakoľko po svojom nahriatí už nedokážu teplo zachytávať, čo vedie pri nesprávnom naložení nadmerného množstva dreva k vysokým komínovým stratám a k zvýšenej tvorbe škodlivých emisií.

 

Výmenníky Návštevy: 6849
Joomla SEF URLs by Artio